Arbetshandledning

Arbetshandledning är en form av yrkesmässigt lärande, där hela arbetsgemenskapen har möjlighet att undersöka och utveckla verksamheten, enskilt eller i grupp tillsammans med en arbetshandledare. Arbetshandledning kan med fördel prövas när arbetsmotivationen brister, när man vill genomföra ett utvecklingsprojekt och/eller effektivisera arbetet.

Målet är i fokus vid arbetshandledning. Gruppen gör upp målen tillsammans med sin arbetshandledare. Exempel på mål som arbetshandledning kan ha är att växa som arbetstagare, utveckla kunnandet, klargöra arbetets grunduppgift, stöda arbetstagaren i utförandet av grunduppgiften, samt behandling av aktuella arbetsärenden.

Arbetshandledning med självledarskap som tema

Självledarskap kännetecknas av att medarbetare i hög utsträckning kan leda sig själva och beskrivs ofta som en process där arbetstagarna kan influera sig själva i syfte att öka motivationen och självförtroendet i arbetet.

Självledarskapet innehåller olika teman: självkännedom, självkontroll, motivation, fokus, stresshantering, uthållighet och självbelöning.

Ta kontakt så skräddarsyr vi arbetshandledning som passar just er arbetsplats.

Foto: Malin Åbrandt